שמעתם וראיתם את הפרסומות בכל אמצעי התקשורת, המשווקות לקיחת הלוואות?
לעתים קרובות, הלוואות מוצגות כ"סיוע" לחיילים ולמשפחות במצוקה. אך האמת היא שהן מייצרות רווחים לבנקים ומסכנות את היציבות הפיננסית האישית של המגזרים החלשים והפגיעים.
בימים אלה, במציאות של מלחמה מתמשכת, יותר ויותר אנשים מוצאים את עצמם במצוקה כלכלית ומותשים רגשית.
בנקים ומוסדות פיננסיים שונים מנצלים את ההזדמנות הזו כדי לפתות את משפחות המילואימניקים, המפונים, ונפגעי המלחמה לקחת הלוואות.
לבנקים ולמוסדות הפיננסיים יש תקציבים אדירים לפרסום במדיה; המילואימניקים ומשפחותיהם או המפונים רחוק מהבית, עלולים להתפתות בקלות.
מה יכול להיות נוח יותר מאשר סכום כסף יפה מועבר ישירות לחשבון הבנק שלך בקליק או בטלפון אחד,
ופותר לך את כל המצוקות הפיננסיות?
למרבה הצער, הקליק הפשוט הזה מוביל לעתים קרובות לחדלות פירעון, פשיטת רגל והוצאה לפועל.
לפני המלחמה, 10% מאזרחי ישראל היו מעורבים בהליכי הוצאה לפועל. ככל שהמלחמה תימשך, האחוזים בוודאות יזנקו.
לקיחת הלוואה היום פירושה להיות בחובות מחר. כשאין מספיק תזרים מזומנים כדי שהמשפחה תוכל להתנהל ביום יום , פירעון החוב הופך לסיוט מתמשך שגורם למתח בלתי נסבל, סבל פיזי ונפשי, משבר בזוגיות ואף לפירוק התא המשפחתי. הנטל הכלכלי של ההלוואות יכול להימשך שנים על גבי שנים, עד שהכל יוסדר והחוב יימחק.
מה אפשר לעשות?
מניסיוני בעבר כיועצת כלכלית (בהתנדבות) למשפחות, גיליתי שאנשים בחובות היו יכולים להימנע מלקיחת הלוואה כדי לפתור את בעיית התזרים שלהם. למרבה הצער חסרו להם הכלים להבין את מצבם הכלכלי המלא.
כסף בבנק (או היעדרו) הוא רק מרכיב אחד במצבנו הכלכלי. ישנם גם הטבות וקצבאות ממשלתיות, תוכניות חיסכון, קרנות פנסיה וקרנות השתלמות, החזרי מס, נכסים והשקעות. יש גם הטבות למיניהן למשרתי מילואים ונפגעי המצב הקשה הנוכחי.
יועץ פיננסי טוב, רואה את כל התמונה הפיננסית של המשפחה ומציע דרכים להגדלת ההכנסה, הפחתת ההוצאות, מימוש הטבות וזכויות ומשיכת כספים מחשבונות רדומים. כך הוא מחזיר את תזרים המזומנים למסלולו ואת המשפחה לקרקע פיננסית בטוחה יותר.
יש לנסות לבצע את כל הפתרונות הללו לפני ששוקלים להיכנס לסיכונים של נטילת הלוואות.
אם יש לכם חום, הייתם נכנסים לארון התרופות ובולעים את הכדורים הראשונים שאתם רואים על המדף? אם אתם במשבר פיננסי, אל תתפתו למסלול הקל של הלוואה מיידית!
קבלו עזרה – לפניכם שתי עצות:
לחצו כאן לרשימה מקיפה שערכה "כל זכות" של ארגונים המעניקים ייעוץ וסיוע לאנשים בקשיים כלכליים.
לחצו כאן למאגר של יועצים פיננסיים אישיים מקצועיים ברחבי הארץ. השקעת זמן בניהול הכספים שלכם היום תחסוך הרבה קשיים בהמשך. כולנו חייבים לפעול יחד להתאוששות בטוחה ובריאה מהמשבר שלנו. ביום שאחרי המלחמה, אנחנו צריכים להיות חזקים ובטוחים, גם צבאית וגם כלכלית.
פורסם ב-https://www.zman.co.il/462231/
info@chaimbeplus.org
מספר עמותה: 580469195
טלפון: 053-2739194